De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Bijzondere initiatieven

Vers van de pers: het nieuwe oktoberprogramma Waardse Senioren in Beweging!

 

De Pieter Raat Stichting, MET, Bibliotheek Kennemerwaard, Sportservice Heerhugowaard en Magentazorg presenteren met trots voor het elfde achtereenvolgende jaar hun oktoberprogramma. Een uniek programma, dat speciaal voor alle Waardse Senioren is samengesteld.

 

Alle belangstellende senioren zijn welkom: gezond, actief, mobiel of met beperking. De maand staat boordevol (doe)tips en het uitgangspunt is “voor ieder wat wils”. Veel organisaties en vrijwilligers zetten zich in om de maand tot een succes te maken. Ook jongeren van het Johannes Bosco (onderdeel Trinitas College) en Horizon College zijn weer actief en zorgen voor een spontane interactie tussen jong en oud.

 

Het nieuwe programmaoverzicht is een echte aanrader en ligt vanaf de laatste week augustus op veel plekken in Heerhugowaard zoals het gemeentehuis, de bibliotheek, woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Oord, het Arboretum en buurthuizen. In het programma zitten wegens groot succes “gouwe ouwe”, maar er zijn ook een hoop nieuwe activiteiten zoals een kijkje achter de schermen van het asielzoekerscentrum, een bezoek aan de moskee of latin solo dansen. Bijzonder is dat burgemeester Han ter Heegde alle 70-plussers binnenkort via een persoonlijke brief uitnodigt om op “de Gouden Koffie” te komen op woensdag 5 oktober in het gemeentehuis. Meer informatie hierover in de brief en het programmaboekje.

Op maandag 3 oktober om 13.30 uur wordt de oktobermaand geopend in het Arboretum met een gezellig Keeztoernooi. U moet zich hiervoor wel inschrijven! Heeft u belangstelling, maar geen boekje gezien of ontvangen, neem dan contact op met Martine Bos (telefoon 072 576 72 00 of m.bos@dprs.nl). U kunt het boekje ook downloaden op de website van De Pieter Raat Stichting. Inschrijven is verplicht, ook voor de gratis activiteiten. Dit kan vanaf 13 september (inschrijflocaties en tijdstippen staan in het programmaboekje vermeld). Wacht niet te lang, want vorig jaar waren veel activiteiten al snel volgeboekt. Aangeraden wordt om de Facebook pagina “Waardse Senioren in beweging” te volgen voor actuele nieuwsberichten.

 

Alle deelnemers van 2015 ontvangen in augustus het boekje thuis. De boekjes zijn ook verkrijgbaar bij o.a. De Raatstede, Hugo-Oord, Bibliotheek en Zuyder Waert. Houd ook de Facebookpagina en de lokale media in de gaten voor actuele informatie.  

 

KLIK HIER OM HET PROGRAMMABOEKJE TE DOWNLOADEN.