- Geplaatst door DPRS
- Op 1 februari 2021
De cliënt dan wel diens (wettelijk) vertegenwoordiger, moet toestemming geven voor de vaccinatie. Onze medewerkers nemen daarom vanaf maandag 1 februari contact op met de cliënt, dan wel met de (wettelijke) vertegenwoordiger. Bij instemming wordt dit in het zorgleefplan genoteerd en aan de huisarts doorgegeven.
Toestemming doorgeven gegevens
Ook vragen wij de cliënt, of diens (wettelijke) vertegenwoordiger, om toestemming of de huisartsenpost gegevens mag doorgeven aan het RIVM. Het RIVM registreert de volgende gegevens: het burgerservicenummer, geboortedatum, voornaam en achternaam, adresgegevens, reden vaccinatie (leeftijd, medische aandoening of zorgverlener), datum en plaats waar cliënt de vaccinatie heeft gekregen, naam van het vaccin en batchnummer. Ook hiervoor dient de cliënt of diens (wettelijk) vertegenwoordiger een toestemmingsformulier te tekenen.
Registratiekaart
Na vaccinatie krijgt de cliënt een registratiekaart mee. Deze kan de cliënt bij de tweede vaccinatie opnieuw gebruiken. Als gegevens zijn doorgegeven aan het RIVM, kan de cliënt later een kopie van deze registratiekaart bij het RIVM opvragen.
Bewaren van gegevens
Op grond van de wet bewaart het RIVM uw vaccinatiegegevens in principe 20 jaar. Dit kan korter of langer zijn als dat noodzakelijk is voor de doelen van registratie die hierboven zijn beschreven. Alleen een klein aantal mensen kan uw persoonlijke gegevens bekijken. Dat zijn degenen die het vaccinatieprogramma uitvoeren of u moeten waarschuwen als er iets niet goed is gegaan. Voor beleid en statistiek worden de gegevens anoniem gemaakt. U kunt uw gegevens op elk moment uit de registratie bij het RIVM laten verwijderen. Dit kan eenvoudig op mijn.rivm.nl/vaccinaties. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.
0 Reacties