De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Wijkcentrum het Arboretum

Andere senioren ontmoeten, samen sportief bezig zijn op uw eigen niveau, de krant lezen en met elkaar over de actualiteiten praten, op tijd een gezonde warme maaltijd eten, met een paar anderen een middagje winkelen… zo wil iedereen wel oud worden. Sommige senioren regelen het allemaal zelf tot op hoge leeftijd. Anderen hebben daar om verschillende redenen meer moeite mee of hebben niet de mensen om zich heen die hen daarin kunnen ondersteunen. Dan is het goed om te weten dat senioren bij wijkcentrum het Arboretum van maandag t/m donderdag terecht kunnen voor leuke (veel gratis) activiteiten en een gezonde en betaalbare maaltijd!

 

Gratis activiteiten bij grandcafé het Arboretum
Het grandcafé het Arboretum is een ontmoetingsplek voor iedereen uit HHW. Er worden van maandag t/m donderdag activiteiten georganiseerd voor iedereen en de meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten dient u zich aan te melden, dit is terug te vinden op onze activiteitenprogramma’s die online zijn in te zien en gratis zijn af te halen op de locaties het Arboretum, Hugo-Waard en De Raatstede van De Pieter Raat Stichting.

 

Als vereenzaming dreigt…
In een individualistische samenleving als de onze lopen mensen steeds meer het risico om op oudere leeftijd geïsoleerd te raken en te vereenzamen. Veel mensen op leeftijd komen de deur niet meer uit, zien nauwelijks meer andere mensen, zorgen misschien steeds minder goed voor zichzelf en komen letterlijk en figuurlijk minder in beweging. In die gevallen kunnen de activiteiten van De Pieter Raat Stichting een oplossing zijn. In het Arboretum kunnen senioren van maandag t/m donderdag terecht voor een leuk aanbod aan activiteiten en gezonde avondmaaltijden. Alles met professionele ondersteuning op maat, door de medewerkers van De Pieter Raat Stichting.

 

De kwaliteit van uw leven
In wijkcentrum het Arboretum kunt u rustig een krantje lezen of gezellig bijpraten met de andere gasten. U kunt meedoen aan sportieve of creatieve activiteiten. U kunt er ’s avonds een gezonde warme maaltijd gebruiken. Of wellicht gaat u met een paar mensen het winkelcentrum in… De activiteiten geven structuur aan uw dag en u heeft daarmee tegelijkertijd een leuke en gezellige dag invulling. Deelname aan de (veelal gratis) activiteiten helpt bovendien eventuele lichamelijke en geestelijke achteruitgang te verminderen en tegen te gaan. Op die manier kunt u vaak langer in uw eigen woning blijven wonen. Zo dragen de activiteiten van De Pieter Raat Stichting voor veel senioren in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van hun leven.

 

Ontlasten van mantelzorgers
Sommige senioren redden zich goed dankzij de dagelijkse steun van een familielid of goede bekende. Dan is het van groot belang dat deze mantelzorger die ondersteuning zo lang mogelijk kan blijven bieden. Soms scheelt het al enorm om bijvoorbeeld één dag in de week te worden ontlast van de zorg. In die gevallen zijn de activiteiten van De Pieter Raat Stichting een prachtige aanvulling op de al geboden ondersteuning!

 

Uit eten in het Arboretum
Geen zin om te koken? Iedere dag kunt u tussen 17.00 – 18.30 uur een gezonde en lekkere driegangenmaaltijd nuttigen in het restaurant. Ook kunt u een heerlijke dagsoep, broodje of snack van de kleine kaart bestellen. Voor vragen en reserveringen belt u het centrale nummer: 072-576 72 00.

 

Grand Café Arboretum
Tamarixplantsoen 1
1702 JA Heerhugowaard
Telefoon via centraal nummer 072- 576 72 00