De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Arboretum

Andere senioren ontmoeten, samen sportief bezig zijn op uw eigen niveau, de krant lezen en met elkaar over de actualiteiten praten, op tijd een gezonde warme maaltijd eten, met een paar anderen een middagje winkelen… Zo wil iedereen wel oud worden. En sommige senioren regelen het allemaal zelf, tot op hoge leeftijd. Anderen hebben daar, om verschillende redenen, meer moeite mee of hebben niet de mensen om zich heen die hen daarin kunnen ondersteunen. Dan is het goed dat er dagverzorging is.

 

Als vereenzaming dreigt…
In een individualistische samenleving als de onze, lopen mensen steeds meer het risico om op oudere leeftijd geïsoleerd te raken en te vereenzamen. Veel mensen op leeftijd komen de deur niet meer uit, zien nauwelijks meer andere mensen, zorgen misschien steeds minder goed voor zichzelf, en komen letterlijk en figuurlijk minder in beweging. In die gevallen kan de dagverzorging van de Pieter Raat Stichting een oplossing zijn. De dagverzorging in de Mediaan biedt de mogelijkheid één of meer dagen in de week andere senioren te ontmoeten, actief bezig te zijn én gezond te eten. Alles met professionele ondersteuning op maat, door de medewerkers van De Pieter Raat Stichting.

 

De kwaliteit van uw leven
Op de dagverzorging kunt u rustig uw krantje lezen of gezellig bijpraten met de andere gasten. U kunt meedoen aan sportieve of creatieve activiteiten. U kunt er een gezonde warme- of broodmaaltijd gebruiken. Of wellicht gaat u met een paar mensen het winkelcentrum in…Doel van de dagverzorging is dat senioren zich zo lang mogelijk zelfstandig kunnen redden. Deelname aan de dagverzorging helpt eventuele lichamelijke maar ook geestelijke achteruitgang te verminderen en tegen te gaan. Op die manier kunt u vaak langer in hun eigen woning blijven wonen. Zo draagt de dagverzorging voor veel mensen in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van hun leven.

 

Ontlasten van mantelzorgers
Sommige senioren redden zich goed dankzij de dagelijkse steun van een familielid of goede bekende. Dan is het van groot belang dat deze mantelzorger die ondersteuning zo lang mogelijk kan blijven bieden. Soms scheelt het al enorm om bijvoorbeeld één dag in de week te worden ontlast van de zorg. In die gevallen is de dagverzorging van De Pieter Raat Stichting een prachtige aanvulling op de al geboden ondersteuning!

 

Aanmelden en Indicatie
Om deel te nemen aan de dagverzorging, is een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) of u gaat via de WMO naar de dagverzorging. Als de indicatie wordt verstrekt, geeft het CIZ uw naam aan ons door. U kunt ook contact opnemen met het Cliënten Service Bureau (072 576 72 76) om een aanvraagformulier van het CIZ op te vragen. Onze medewerkers geven u uitleg over de dagverzorging en u kunt samen afspraken maken over het aantal bezoekdagen en de datum waarop u wilt starten.

 

Grand Café in het Arboretum

Het Grand Café is een ontmoetingsplek voor bewoners van en rond het Arboretum en de Bomenwijk. Een plek voor senioren die daar wonen én voor senioren uiit de buurt. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de buurtbewoners, dit wordt dan vermeld op de pagina activiteiten.

 

Uit eten in het Arboretum

Geen zin om te koken? Iedere dag kunt u tussen 17.00 – 18.30 uur een gezonde en lekkere driegangen maaltijd nuttigen in het restaurant. Voor vragen en reserveringen belt u het centrale nummer: 072 576 72 00.

 

Grand Café Arboretum

Tamarixplantsoen 1

1702 JA Heerhugowaard

Telefoon via centraal nummer 072 576 72 00