Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Zelfstandig wonen in een driekamerappartement in Hugo-Waard
Pieter Raat en Woonwaard hebben Hugo-Waard in 2017 samen gebouwd. Een prachtig gebouw in een mooie omgeving met zorg binnen handbereik. Wilt u zelfstandig wonen met zorg van Pieter Raat in een driekamerappartement in Hugo-Waard? Met een restaurant, gelegenheid voor ontmoeten en deelname aan activiteiten op steenworp afstand?

 

U vindt hier informatie over de zorg- en dienstverlening van Pieter Raat in de driekamerappartementen van Hugo-Waard en hoe u hiervoor in aanmerking komt.

 

Voor wie bestemd?
De driekamerappartementen zijn levensloopbestendig en rolstoelvriendelijk. Ze zijn bestemd voor senioren van Heerhugowaard  en omstreken met een zorgvraag op het gebied van Verpleging & Verzorging, die graag zelfstandig wonen en gebruik willen maken van zorg en faciliteiten dicht bij. Om in aanmerking te komen is een indicatie nodig voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ-V&V) of een indicatie voor thuiszorg (Persoonlijke verzorging & Verpleging) via de Zorg Verzekering Wet (ZVW). Op deze manier worden de appartementen bewoond door hen die het meest gebaat zijn bij een beschutte woonomgeving. De zorg en (huishoudelijke) dienstverlening in Hugo-Waard wordt exclusief geleverd door Pieter Raat.

 

Zorg- en dienstverlening van Pieter Raat 

U huurt het appartement van Woonwaard. Afhankelijk van uw zorgvraag en indicatie krijgt u persoonlijke alarmering, anders kunt u dit tegen betaling extra afnemen. In het restaurant kunt u drie keer per dag eten, meedoen of helpen met activiteiten of gewoon binnenlopen voor een praatje of een kopje koffie. Alle zorg- en (huishoudelijke) dienstverlening wordt exclusief geleverd door Pieter Raat. Mogelijk heden zijn een Volledig Pakket Thuis, een Modulair Pakket Thuis of via de Zorg Verzekering Wet (ZVW).

 

Informatie over het appartement

 • Levensloopbestendig driekamerappartement
 • Extra ruimte op de galerij voor het stallen van een scootmobiel
 • Eigen terras of balkon
 • Berging op de begane grond
 • Aansluiting op het brandmeldsysteem van Hugo-Waard
 • Mogelijkheid voor aansluiting op persoonlijke alarmering en thuistechnologie
 • Hugo-Waard is een rolstoelvriendelijk gebouw
 • Sociale huurwoning

 

Huurprijs:     € 592,54
Servicekosten (indicatie):  € 22,- (elektra en de schoonmaak in de algemene ruimtes)

 

 

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een appartement in Hugo-Waard

 • U heeft een WLZ-indicatie Verzorging & Verpleging of een zorgvraag op het gebied van Verzorging & Verpleging geïndiceerd door de wijkverpleegkundige. Hierbij geldt dat belangstellenden met een hoge zorgzwaarte voorgaan op belangstellenden met een lagere zorgzwaarte (zie link).
 • De zorg- en (huishoudelijke) dienstverlening kan verantwoord en doelmatig geboden worden door Pieter Raat volgens de spelregels die zijn gesteld in wet- en regelgeving.
 • De zorg- en (huishoudelijke) dienstverlening wordt geleverd door Pieter Raat . U sluit hiervoor een zorgovereenkomst af en deze is onderdeel van de huurovereenkomst die u met Woonwaard afsluit.
 • Voor een soepele overgang neemt Pieter Raat de zorg- en (huishoudelijke) dienstverlening in uw huidige woonsituatie voorafgaand aan de toewijzing over. Dit geldt alleen als u nu al in het verzorgingsgebied van Pieter Raat woont.
 • Mogelijk is een inkomenstoets voor u van toepassing. Kijk hier voor meer informatie.  Uw inkomen mag niet te hoog zijn. U vindt dit op deze pagina. Wanneer u een WLZ/ZVW-indicatie heeft en gedurende een jaar 10 uur zorg of meer per week nodig heeft, dan is de inkomenstoets niet van toepassing. Tip: vraag nu al een inkomensverklaring op bij de belastingdienst.
 • U hoeft niet in het bezit te zijn van een huisvestingsindicatie of al ingeschreven te staan bij Woonwaard.

 

Hoe kunt u zich aanmelden?
Momenteel is er geen driekamerappartement meer beschikbaar. Om op de wachtlijst te komen voor een driekamerappartement kunt u zich aanmelden via dit inschrijfformulier. Let op: u kunt zich alleen maar aanmelden als u voldoet aan de voorwaarden.

 

Na uw inschrijving nemen zorgbemiddelaars Sandra Klijn, Truus Stam of een van hun collega’s telefonisch contact met u op. Zij bespreken uw zorgvraag, de voorwaarden en uw woonwensen. Als u voldoet aan de voorwaarden en er komt een appartement vrij, dan wordt er indien nodig een inkomenstoets afgenomen. U kunt ter voorbereiding alvast een inkomensverklaring opvragen.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Cliënten Service Bureau. Onze medewerkers zijn elke werkdag bereikbaar van 9 – 12 uur op 072 – 576 72 76.