De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Dagverzorging/activiteiten

Ouder worden hoeft niet te betekenen dat senioren minder ondernemen dan vroeger. Integendeel. De Pieter Raat Stichting en Gemeente Heerhugowaard slaan de handen ineen om het welzijn van deze groep inwoners te bevorderen en ontmoetingen en beweging te stimuleren. Dit houdt in dat de activiteiten en de restaurants van De Pieter Raat Stichting vanaf maandag 8 oktober worden opengesteld voor álle senioren in Heerhugowaard.

 

De veranderingen houden ook in dat deelnemers aan de activiteiten voortaan geen (Wmo-) indicatie meer nodig hebben van de gemeente. Ook hoeft er geen eigen bijdrage meer betaald te worden via het CAK. De eigen bijdrage blijft wel bestaan voor deelnemers met een Wlz- indicatie of voor deelnemers die nog een Wmo-indicatie hebben voor de huishouding.

 

Activiteiten

Door mensen te ontmoeten en aan activiteiten deel te nemen, blijft het leven leuk. Bij De Pieter Raat Stichting kunnen senioren dagelijks terecht voor leuke creatieve, ontspannen, educatieve en bewegingsgerichte activiteiten. Dat kunnen spelletjesochtenden zijn, maar ook creatieve schilderlessen, virtuele fietstochten of mooie concerten. Het programma van de veelal gratis activiteiten (inclusief koffie en thee) op de locaties De Raatstede en het Arboretum worden op het maandprogramma bekend gemaakt. Deze is in te zien op de website van De Pieter Raat Stichting www.dprs.nl/activiteiten of af te halen bij de recepties. De tijden en eventuele bijdragen staan ook vermeld op het maandprogramma.

 

Woonzorgcentrum De Raatstede

De Raatstede is zeven dagen in de week vanaf 8 uur geopend voor activiteiten. Deze locatie heeft ook een mooi en vrij toegankelijk restaurant “in ‘t Stedeke”. Hier kunt u naast een warme lunch en avondeten, ook iedere dag ontbijten.

 

Het Arboretum

Het Arboretum is van maandag t/m vrijdag vanaf 10 uur geopend voor activiteiten. En in het weekend vanaf 15.00 uur. Deze locatie heeft ook een licht en open restaurant dat een gezellige sfeer ademt. U kunt hier terecht voor een lekkere lunch en een warme avondmaaltijd.

 

Woonzorgcentrum Hugo-Waard

Hugo-Waard is zeven dagen in de week geopend vanaf  8.00 uur. Tussen de middag kunt u een warme maaltijd komen eten. Het ruime en moderne restaurant biedt een gezellige ontmoetingsplek voor senioren in Heerhugowaard. Op deze locatie kunt u terecht voor leuke thema-activiteiten.

 

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met De Pieter Raat Stichting via 072 576 72 00.