De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Gouden Dagen

 

Welkom bij Gouden Dagen Heerhugowaard!

De Pieter Raat Stichting is één van de voortrekkers van het unieke Gouden Dagen Programma, dat een aantal jaren geleden in het leven is geroepen door de vermogensfondsen Stichting RCOAK (Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor) en Fonds Sluyterman van Loo. Doel was en is om in te spelen op de groeiende behoefte aan activiteiten ten behoeve van het welzijn van senioren, ongeacht of deze senioren zelfstandig of in een woonzorgcentrum wonen. Als u ouder wordt of afhankelijk van zorg, zijn veel dingen die u vroeger gewoon was te doen, niet meer zo vanzelfsprekend. Concertbezoek, een dagje uit, een goede vriendin in de geboorteplaats opzoeken: zie dat maar eens (zelfstandig) te organiseren. Maar toch zijn dit wel de dingen waar de mensen blij van worden en energie van krijgen. Gouden Dagen biedt deze senioren de kans om gouden dagen of mooie momenten met een gouden randje te beleven, waar men nog lang van na kan genieten! Klik hier voor de skydive-wens van mevrouw Van Velzen, die onlangs in vervulling ging en is vastgelegd door RTL 4 voor het programma 5 uur live. https://www.koffietijd.nl/indoor_skydiven_met_mevrouw_van_velzen

 

Individuele wensen staan centraal bij Gouden Dagen. Daarnaast worden ook regelmatig gemeenschappelijke evenementen georganiseerd. Deze zijn bedoeld voor alle interne en zelfstandig wonende cliënten van De Pieter Raat Stichting maar afhankelijk van de activiteit ook voor senioren in de wijk. Richtleeftijd is 75+ maar deze leeftijdsgrens is niet hard voor De Pieter Raat Stichting.

 

Gouden Dagen heeft zijn wortels in de lokale gemeenschap. De Pieter Raat Stichting heeft als één van de lokaal opererende zorginstellingen verbonden aan Gouden Dagen, een eigen Gouden Dagen Comité opgericht en in de afgelopen jaren een behoorlijk lokaal netwerk opgebouwd bestaande uit Gouden Dagen donateurs, gouden vrienden, sponsoren, vrijwilligers en lokale partnerorganisaties, dat middelen genereert en vrijwilligers aantrekt. Kijkt u hier voor de organisatie van Gouden Dagen Heerhugowaard.

 

De Pieter Raat Stichting wordt ondersteund door het landelijk bureau Gouden Dagen. Ook kunnen de deelnemende organisaties een beroep doen op elkaars (kennis-)netwerk.

 

Voor niets gaat de zon op
Behalve menskracht, liefdevolle inzet en veel enthousiasme is er geld nodig om al die mooie activiteiten, individueel of gemeenschappelijk, te kunnen realiseren. Gouden Dagen verheugt zich in een grote groep particuliere donateurs die Gouden Dagen een warm hart toedragen en maandelijks doneren voor de senioren in hun eigen buurt, of voor een van onze locaties waar bijvoorbeeld de eigen ouders wonen. In de loop der jaren heeft De Pieter Raat Stichting ook een aantal enthousiaste Gouden Vrienden aan zich weten te binden. U kunt Gouden Vriend worden vanaf een donatie van € 500,00 per jaar voor de duur van tenminste vijf jaren. Ook bedrijven kunnen zich tegen aantrekkelijke voorwaarden verbinden aan dit unieke maatschappelijke initiatief en Gouden Dagen hoofdsponsor worden vanaf € 1.750,00 per jaar.

 

Gouden Dagen is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

 

Informatie

Wilt u meer weten over Gouden Dagen of wilt u donateur, gouden vriend of sponsor worden? Klik dan hier om de presentatie van 2019 te zien over Gouden Dagen Heerhugowaard of neem contact op met De Pieter Raat Stichting, Cynthia de Wilde, telefoon 072 576 72 00 of via c.dewilde@dprs.nl .

 

Facebook

Wist u, dat Gouden Dagen Heerhugowaard ook een pagina op Facebook heeft? Hier vindt u altijd het laatste nieuws, foto’s en interessante weetjes. U kunt ook zelf reacties plaatsen.