Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Dagactiviteiten

Pieter Raat en de gemeente Heerhugowaard slaan de handen ineen om het welzijn van Waardse senioren te bevorderen en ontmoetingen en beweging te stimuleren. Dit houdt in dat de activiteiten en de restaurants van Pieter Raat zijn opengesteld voor álle senioren in Heerhugowaard.

 

Dit betekent dat deelnemers aan de activiteiten geen (Wmo-) indicatie nodig hebben van de gemeente. Ook hoeft er geen eigen bijdrage meer betaald te worden via het CAK. De eigen bijdrage blijft wel bestaan voor deelnemers met een Wlz- indicatie of voor deelnemers die nog een Wmo-indicatie hebben voor de huishouding.

 

Activiteiten

Door mensen te ontmoeten en aan activiteiten deel te nemen, blijft het leven leuk. Bij Pieter Raat kunnen senioren dagelijks terecht voor leuke creatieve, ontspannen, educatieve en bewegingsgerichte activiteiten. Dat kunnen spelletjesochtenden zijn, maar ook creatieve activiteiten, (virtuele) fietstochten of mooie concerten. Het programma van de veelal gratis activiteiten (inclusief koffie en thee) op de locaties De Raatstede en het Arboretum worden via een maandprogramma bekendgemaakt. Deze activiteitenprogramma’s zijn in te zien op de website van Pieter Raat www.dprs.nl/activiteiten of af te halen bij de receptie. De tijden en eventuele bijdragen staan ook vermeld op het maandprogramma.

 

Woonzorgcentrum De Raatstede

De Raatstede is zeven dagen in de week vanaf 8 uur geopend voor activiteiten. Deze locatie heeft ook een mooi en vrij toegankelijk restaurant “in ‘t Stedeke”. Hier kunt u naast een warme lunch en avondeten, ook iedere dag ontbijten.

 

Wijkcentrum het Arboretum

Het Arboretum is van maandag t/m donderdag vanaf 10 uur geopend voor activiteiten. En op zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur. Deze locatie is licht, open en gezellig en biedt volop ontmoetingsmogelijkheden.

 

Woonzorgcentrum Hugo-Waard

Hugo-Waard is zeven dagen in de week geopend vanaf  8.00 uur. Tussen de middag kunt u een warme maaltijd komen eten. Het ruime en moderne restaurant biedt een gezellige ontmoetingsplek voor senioren in Heerhugowaard. Op deze locatie kunt u terecht voor leuke thema-activiteiten.

 

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Pieter Raat via 072 – 576 72 00.