De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Activiteiten

Voor leuke dingen bent u nooit te oud!

In onze locaties Hugo-Waard, De Raatstede en Restaurant Het Arboretum organiseren wij tal van creatieve, educatieve en gezellige activiteiten voor senioren die daar wonen én voor senioren uit de buurt. Bij ons kunt u op uw manier actief bezig zijn. Doet u graag spelletjes of wilt u liever koken of schilderen? Ons programma zit vol leuke activiteiten. De meeste activiteiten vinden plaats op onze locaties en staan onder leiding van enthousiaste activiteitenbegeleiders of vrijwilligers van de organisatie. Deelname aan de meeste activiteiten is gratis. Voor deelname aan sommige activiteiten, vragen we een kleine vergoeding. Om het u makkelijk te maken werken wij met strippenkaarten. De strippenkaarten kunt u kopen bij de receptie. Bewoners én wijkbewoners zijn van harte welkom!

 

Activiteiten Hugo-Waard

Klik hier  voor het programma van deze maand. Het maandprogramma is in een nieuw jasje gestoken!

Activiteiten De Raatstede

Klik hier voor het vernieuwde programmaboekje van deze maand.

Activiteiten Arboretum

Klik hier voor het programma van deze maand.

 

Hugo-Waard

Woonzorgcentrum Hugo-Waard heeft een open activiteitenprogramma waarbij het ontmoeten centraal staat. Voor wie dat wil, start de dag in het restaurant met een lekker ontbijt. Er is mogelijkheid om de krant te lezen, koffie te drinken of met elkaar een spelletje te doen. Later op de ochtend kunnen de cliënten kiezen aan welke activiteit ze willen deelnemen. Restaurant “De Waard” heeft gastvrije openingstijden, namelijk dagelijks van 08.00-20.00 uur voor cliënten, hun familieleden en wijkbewoners.

 

Cliënten en wijkbewoners kunnen op het moment dat het hen schikt naar restaurant “De Waard” komen voor een praatje en een kop koffie. En wil de cliënt een dagdeel een activiteit volgen dan is die mogelijkheid er ook. De Pieter Raat Stichting vindt het belangrijk dat cliënten een brede keuze aan activiteiten hebben en dat deze activiteiten zoveel mogelijk aansluiten bij de individuele wensen en ideeën.

 

Samen eten is leuker!

In zorgcentrum De Raatstede kan men ’s avonds in het restaurant samen een broodmaaltijd nuttigen. U bent tussen 17.00 en 19.30 uur van harte welkom. Gasten van buiten het zorgcentrum kunnen ook deelnemen, zij betalen een kleine vergoeding.

 

De Pieter Raat Soos

Vindt u het gezellig om samen met anderen koffie te drinken, een praatje te maken en iets leuks te doen met elkaar maar komt u niet in aanmerking voor dagverzorging (geen indicatie)? Dan bent u van harte welkom in De Pieter Raat Soos! De soos is gratis en een mooie afleiding en een prettige daginvulling. Lijkt het u leuk om andere mensen te ontmoeten, komt u dan gerust een langs in het Arboretum. En als u wilt, kunt u -tegen betaling- ook een warme maaltijd gebruiken.

 

Waardse Senioren in Beweging

De Pieter Raat Stichting is een van de initiatiefnemers van De Waardse Senioren in Beweging. Ieder jaar in oktober is er een gevarieerd activiteitenprogramma. Dit jaar beslaat het programma van Waardse Senioren in Beweging zelf drie maande: van oktober tot en met december staan er allerlei leuke, creatieve, educatieve, sportieve activiteiten op het programma. Van gezond tot gewoon gezellig. Aan u de keus! Tijdens de activiteiten ontmoet u senioren die dezelfde interesses hebben als u. Er ontstaan leuke contacten, soms zelfs vriendschappen. En misschien ontdekt u wel een nieuw talent of een nieuwe hobby. Voor meer informatie kijkt u hier.  Kijk ook op www.wsib.nl.