De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Activiteiten

 

N.B.  Om kwetsbare senioren zo veel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus, zijn grootschalige (welzijns)activiteiten van Pieter Raat helaas voor senioren uit de buurt tot nader order geannuleerd bij onze locaties De Raatstede en Hugo-Waard! Ook onze restaurants zijn momenteel helaas gesloten voor senioren uit de buurt.   

 

Wel activiteiten voor senioren uit de buurt in Arboretum 

In wijkcentrum Arboretum aan het Tamarixplantsoen 1 bieden welzijnsmedewerkers van Pieter Raat activiteiten voor senioren uit de buurt. ,,In heel kleine groepjes van maximaal 15 deelnemers’’, vertelt welzijnsmedewerker Diane. ,,Heel voorzichtig zijn we gestart met elke zaterdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur een koffieochtend. Senioren uit de buurt zijn van harte welkom na aanmelding vooraf. Daarnaast geeft onze beweegagoog Simone op donderdagen van 9.45 tot 10.15 en van 10.30 tot 11.00 uur Fit- en vitaal-lessen voor senioren uit de buurt. Vanwege de beperkte capaciteit en om teleurstelling te voorkomen, is deelname alleen mogelijk na aanmelding vooraf.’’ Meer informatie of aanmelden via de welzijnsmedewerker 06 – 83 25 14 17, stuur een mailtje naar a.welzijn@dprs.nl.

 

Voor leuke dingen bent u nooit te oud!

In onze locaties Hugo-Waard, De Raatstede en het Arboretum organiseren wij tal van creatieve, educatieve en gezellige activiteiten voor senioren die daar wonen, dan wel voor dagbesteding aanschuiven. Bij ons kunt u op uw manier actief bezig zijn. Doet u graag spelletjes of wilt u liever koken of schilderen? Ons programma zit vol leuke activiteiten. De meeste activiteiten vinden plaats op onze locaties en staan onder leiding van enthousiaste welzijnsmedewerkers of vrijwilligers van de organisatie. Deelname aan de meeste activiteiten is gratis. Voor deelname aan sommige activiteiten, vragen we een kleine vergoeding. Om het u makkelijk te maken werken wij met strippenkaarten. De strippenkaarten kunt u kopen bij de receptie.

 

Hugo-Waard

Woonzorgcentrum Hugo-Waard heeft een open activiteitenprogramma waarbij het ontmoeten centraal staat. Voor wie dat wil, start de dag in het restaurant met een lekker ontbijt. Er is mogelijkheid om de krant te lezen, koffie te drinken of met elkaar een spelletje te doen. Later op de ochtend kunnen de cliënten kiezen aan welke activiteit ze willen deelnemen. Restaurant “De Waard” heeft gastvrije openingstijden, namelijk dagelijks van 08.00-20.00 uur voor cliënten, hun familieleden en wijkbewoners.

 

Cliënten en wijkbewoners kunnen op het moment dat het hen schikt naar restaurant “De Waard” komen voor een praatje en een kop koffie. En wil de cliënt een dagdeel een activiteit volgen dan is die mogelijkheid er ook. De Pieter Raat Stichting vindt het belangrijk dat cliënten een brede keuze aan activiteiten hebben en dat deze activiteiten zoveel mogelijk aansluiten bij de individuele wensen en ideeën.

 

Samen eten is leuker!

In zorgcentrum De Raatstede kan men ’s avonds in het restaurant samen een broodmaaltijd nuttigen. U bent tussen 17.00 en 19.30 uur van harte welkom. Gasten van buiten het zorgcentrum kunnen ook deelnemen, zij betalen een kleine vergoeding.

 

Vindt u het gezellig om met anderen koffie te drinken, een praatje te maken en iets leuks te doen met elkaar maar komt u niet in aanmerking voor dagverzorging (geen indicatie)? Ook dan bent u van harte welkom bij Pieter Raat! Veel activiteiten zijn gratis, of u kunt deelnemen tegen een kleine vergoeding. De activiteiten voor senioren uit de buurt zijn een mooie afleiding en een prettige daginvulling. Lijkt het u leuk om andere mensen te ontmoeten, komt u dan gerust langs? Eerst even bellen met een van de welzijnsmedewerkers kan natuurlijk ook: 072 – 576 72 00.

 

Waardse Senioren in Beweging

Pieter Raat is een van de initiatiefnemers van De Waardse Senioren in Beweging. Ieder jaar in oktober is er een gevarieerd activiteitenprogramma. In het najaar van 2019 besloeg het het programma van Waardse Senioren in Beweging zelfs drie maanden: van oktober tot en met december. Vanwege het succes hebben de initiatiefnemers besloten in 2020 direct een gezamenlijk activiteitenprogramma aan te bieden. De organisatie bezint zich op een nieuw programma, dat in 2021 verschijnt. Voor meer informatie kijkt u hier.  Kijk ook op www.wsib.nl.