Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Personenalarmering

Lekker thuis in uw eigen huis, maar met de zekerheid van hulp dichtbij. Dat kan met personenalarmering van Pieter Raat. Een prettig gevoel voor u, en voor de mensen om u heen.

 

Een veilig gevoel

Mensen geven er vaak de voorkeur aan zolang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat kan op een veilige manier dankzij het alarmsysteem. U kunt op ieder moment, zowel overdag als ’s nachts, in noodsituaties de buitenwereld waarschuwen. Wanneer u bijvoorbeeld gevallen bent en de telefoon niet meer kunt bereiken, is één druk op de knop voldoende om hulp van buiten in te roepen.

 

Pieter Raat heeft een samenwerking met de alarmcentrale van Regio Control. Er wordt gebruikgemaakt van een alarmsysteem met daarbij een hals- of polsalarm. Als u alarm slaat, dan komt er een spreek-luisterverbinding met de medewerker van de alarmcentrale tot stand. De alarmcentrale is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Door de spreekmogelijkheid kunt u vertellen wat er aan de hand is en krijgt u ook antwoord. Een geruststellend gevoel. Alarmeert u vanaf een plek waar u niet kan spreken, dan zal de alarmcentrale direct hulp inschakelen. De medewerker van de alarmcentrale belt direct een van de contactpersonen, die u zelf heeft opgegeven. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden zijn, buren of kennissen. Mochten deze contactpersonen om de een of andere reden niet bereikbaar zijn, dan wordt automatisch ons achterwachtteam ingeschakeld dat bij u thuis komt. Wanneer de situatie ernstig is, wordt in overleg een arts of ambulance gewaarschuwd. Iedereen die zelfstandig woont, komt voor het alarmsysteem in aanmerking. Sociale alarmering kan, zonder dat daar een medische noodzaak voor bestaat, altijd worden aangevraagd.

 

Kosten en abonnement

Elke aanleunwoning van De Dolomiet, Parelhof (oneven nummers), ’t Palet en de driekamerappartementen van Hugo-Waard kan aangesloten worden op het alarm van het woonzorgcentrum De Raatstede of Hugo-Waard, afhankelijk van het woonadres. U betaalt eenmalig aansluitkosten voor het alarmtoestel en de halshanger of polsalarm. Heeft u een VPT? Dan valt personenalarmering in het pakket. Verder betaalt u een maandelijkse bijdrage van € 27,88 aan Regio Control die via een machtiging wordt geïnd. Informeer altijd even bij uw zorgverzekeraar, want het kan zijn dat deze een deel van de kosten vergoedt.

 

Aanmelden

Om na alarmering de juiste personen te kunnen benaderen, is het van belang dat er een personaliaformulier wordt ingevuld. Dit formulier is verkrijgbaar bij de receptie van De Raatstede (op werkdagen tussen 09.00 – 16.30 uur). In overleg is veel mogelijk.  Heeft u vragen of specifieke wensen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Cliënten Service Bureau: 072 576 72 76.