Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Vrijwilligers

Wat zijn wij blij met onze vrijwilligers! Zij zijn zeer belangrijk voor onze cliënten en medewerkers. Pieter Raat heeft een vrijwilligerspool met zo’n 220 vrijwilligers. Enthousiaste mensen die regelmatig helpen bij bijvoorbeeld onze welzijnsactiviteiten, in onze restaurants, bij het rondbrengen van Tafeltje Dekje maaltijden, ze maken een wandeling of fietstocht met onze cliënten en ze doen oneindig veel meer… Ondanks het coronavirus zijn er ook nu bij Pieter Raat vrijwilligers die helpen. Zij kennen onze bewoners goed  en houden zich uiteraard strikt aan de hygiënemaatregelen.

 

Achtergrond vrijwilligersbeleid Pieter Raat 

Momenteel bestaat de vrijwilligerspool van Pieter Raat dus uit ca. 220 mensen.  Zij vormen een belangrijke en onmisbare groep. Zij zijn vaak degenen die zorgen voor extra aandacht aan cliënten en brengen plezier en een stukje van de maatschappij in het woonzorgcentrum. Vrijwilligerswerk is onbetaald werk in georganiseerd verband. Het is echter niet vrijblijvend.

 

Iedereen die enthousiast en gemotiveerd is, kan vrijwilliger zijn. Van een vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij cliënten met respect benadert, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan een plezierig leefklimaat. De inzet (aantal uren, dagen, flexibel, eenmalig, etc.) van de vrijwilliger gebeurt altijd in overleg. Met elke vrijwilliger wordt een vrijwilligersovereenkomst aangegaan. Binnen Pieter Raat is een vrijwilligersraad actief. Onze vrijwilligers zijn aanvullend verzekerd voor de periode dat men vrijwilligerswerk verricht. Daarnaast is er minimaal eenmaal per jaar een gezellige bijeenkomst en krijgen vrijwilligers aan het eind van het jaar een kerstpakket.

 

Meer weten?

Bent u enthousiast en wilt u weten wat de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk voor u zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met vrijwilligerscoördinator Gery Vermeer,  072 – 576 72 00 of via g.vermeer@dprs.nl. Of kijk hieronder bij onze vrijwilligersvacatures:

 

Vrijwilligersvacatures bij woonzorgcentrum Hugo-Waard

  • Wandelen in groepsverband op maandagochtend.
  • Wandelen individueel met een cliënt (kan in overleg op alle dagen).
  • Bezoekvrijwilliger.

 

Vrijwilligersvacatures bij woonzorgcentrum De Raatstede

  • Wandelen individueel met een cliënt (kan in overleg op alle dagen).
  • Bezoekvrijwilliger.
  • Transfervrijwilliger.
  • Ondersteuning bij kleinschalige activiteiten, algemene voorziening /kleine groep, ochtend of middag.

 

Kijk hier voor een korte omschrijving van de vrijwilligersvacatures.