Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Missie en visie

Pieter Raat (1775-1853) was een vooruitstrevend persoon. Door zijn open blik over de poldergrenzen heen en zijn vakbekwaamheid als timmerman, wist hij het land droog te houden en leven op het droge mogelijk te maken. De polderbaas, die zijn tijd ver vooruit was, deed zijn invloed gelden in de polder en zeker ook tot ver daarbuiten. Hij zocht de samenwerking met werklieden, aannemers en polderbestuurders en wist op innovatieve wijze de molenvijzel te vernieuwen en daarmee Heerhugowaard te beschermen tegen het water.

 

Onze droom

IEDER mens verdient een waardig leven in zijn of haar vertrouwde omgeving.

 

Onze missie

Samen zorgen voor senioren – nu en in de toekomst!

 

Onze visie

Pieter Raat stelt de levenskwaliteit van senioren voorop. Vanuit de gedachte ‘Leef uw eigen leven in uw vertrouwde Heerhugowaardse omgeving’, zetten wij alles in, om hun verblijf thuis, in onze activiteitencentra of in onze woonzorgcentra zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Daarvoor biedt Pieter Raat passende zorg, veilig wonen en diverse welzijnsactiviteiten. ‘Samen’ is het sleutelwoord. Zorgen voor, dat doen cliënten, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers samen. Want samen zijn wij ‘Pieter Raat!’

 

Onze kernwaarden

Inspirerend: Wij inspireren elkaar om het beste uit onszelf te halen en ook laten wij ons inspireren door de cliënt en zijn familie die soms veel meer zelf kan dan wij denken!

Enthousiast: Wij zetten ons vol enthousiasme en passie in voor de beste zorg voor ‘onze’ senioren.

Daadkrachtig: Wij als zorgprofessionals zijn deskundig en weten hoe wij ons werk het beste kunnen uitvoeren.

Empathisch: Wij hebben aandacht voor de cliënt, maar ook voor elkaar.

Respectvol: Wij laten de cliënt altijd in zijn of haar waarde en zijn respectvol naar collega’s.