De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Missie en visie

 

Missie

De Pieter Raat Stichting ondersteunt senioren in Heerhugowaard op het gebied van welzijn, gezondheid en wonen.

 

Visie

Het doel van onze organisatie is het verlenen van diensten op het gebied van welzijn, gezondheid en wonen al naar gelang de (zorg)vraag van onze cliënten, zowel in de woonzorgcentra als bij de cliënten thuis.

 

Van De Pieter Raat Stichting krijgt u de hulp en zorg die u nodig heeft. Alles geheel naar uw wens. Dat kan bij u thuis, maar ook in het woonzorgcentrum. U kiest eenvoudigweg voor de zorg en hulp waar u behoefte aan heeft. Onze deskundige medewerkers bieden zorg en andere diensten op een vriendelijke en respectvolle manier zonder uw zelfstandigheid en eigenheid uit het oog te verliezen. Belevingsgerichte zorg is hierbij het uitgangspunt: iedereen is uniek en standaardzorg bestaat dus niet. In uw belang zoekt De Pieter Raat Stichting continu samenwerking met andere partijen, zoals de gemeente of welzijnsinstellingen.

 

Onze uitgangspunten zijn dus kort samengevat:

  • uw (zorg)vraag;
  • kwaliteit van zorg;
  • het ondersteunen van uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid;
  • kwaliteit van wonen en onderdeel zijn van de samenleving (in Heerhugowaard).

 

Kernwaarden

Bij de realisering van deze doelen staan een aantal kernwaarden binnen onze organisatie centraal:

Integer (eerlijk en oprecht, zeg wat je doet en doe wat je zegt), Energiek (open houding, initiatief), Duidelijk (helder), Eén geheel (alle afdelingen en diensten vormen één geheel en kunnen niet zonder elkaar) en Resultaatgericht (concrete haalbare gezamenlijke doelen). De beginletters van deze woorden vormen samen het woord “IEDER”. Met andere woorden: alle medewerkers binnen De Pieter Raat Stichting zijn op deze waarden aan te spreken.