Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Zorg met verblijf in een van onze woonzorgcentra

 

U wilt graag zelfstandig blijven, maar u wilt wat extra zekerheid. Of het lukt niet meer om alleen thuis te wonen. Dan bent u van harte welkom in één van onze woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Waard.

De verhuizing naar een woonzorgcentrum is een grote verandering in uw leven en dat van uw familieleden. Dat begrijpen wij heel goed. Weet dat u bij ons geborgenheid vindt en dat wij er alles aan zullen doen om u een nieuw thuis te geven.

 

Pieter Raat heeft twee woonzorgcentra: De Raatstede en Hugo-Waard. In beide huizen woont u in een comfortabel appartement met de zorg die u wilt dichtbij. Komt u gerust eens sfeer proeven in een van onze woonzorgcentra. U bent van harte welkom!

 

Wat kost een verblijf in een woonzorgcentrum?
Uw eigen bijdrage voor een zorgappartement is afhankelijk van uw inkomen. In de eigen bijdrage zijn de kosten voor het appartement, verzorging en voeding opgenomen. De eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Hier kunt u uw eigen bijdrage berekenen.

 

Eventuele bijkomende kosten

  • Het wassen van uw linnen- en beddengoed is voor rekening van het woonzorgcentrum. Het wassen van uw eigen kleding dient u zelf te verzorgen of u kunt het laten wassen in onze wasserij. Wanneer u gebruikmaakt van onze wasserij, dient u de kleding en het linnengoed te laten merken. Daarnaast vraagt Pieter Raat van alle cliënten een bijdrage voor het wassen van fijne was die niet door de wasserij gewassen kan worden, tenzij deze kleding extra snel vuil wordt door aandoening of ziekte. In dat laatste geval komen de meerkosten ten laste van de zorgaanbieder.
  • Het schilderen, behangen en stofferen van het appartement naar eigen smaak komt voor eigen rekening.
  • Indien u intern op eigen verzoek wilt verhuizen, komen de verhuiskosten voor uw rekening.
  • Voldoende schone handdoeken, washandjes, zeep, tandenborstel, tandpasta, eventueel scheerbenodigdheden en een gebittenbakje.
  • De meeste activiteiten zijn gratis; voor uitjes en activiteiten zoals bijvoorbeeld de bingo kan een kleine bijdrage worden gevraagd. Dit staat aangekondigd op de informatieborden in de woonzorgcentra en staat vermeld in de activiteitenboekjes. Deze zijn te verkrijgen bij de receptie of hier online in te zien.

De prijzen van drankjes, hapjes, etc. kunt u hier op onze webpagina Publicaties vinden of inzien in onze restaurants. Intramurale cliënten (bewoners) hebben recht op gratis koffie/thee.

 

Op de website Wlz-kompas kunt u zien waar u recht op heeft als u woont in een instelling. Wilt u meer informatie over de kosten die u moet betalen als u komt wonen in een van onze woonzorgcentra? Neem dan contact op met onze medewerkers van het het CSB: 072 – 576 72 76.

 

Oplevering appartement na vertrek of overlijden

Het appartement dient uiterlijk zeven dagen na vertrek of overlijden leeg opgeleverd te worden. De door de cliënt aangebrachte wijzigingen (bijvoorbeeld een kleur op de muur of behang) dienen te worden verwijderd, tenzij anders overeengekomen. Als er meer tijd nodig is om het appartement leeg te ruimen (met een maximum van zeven dagen), dan zullen deze dagen in rekening worden gebracht bij de cliënt of nabestaanden.

 

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg met een Wlz‐indicatie (o.a. wonen in een instelling, Volledig Pakket Thuis) kunnen hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste, gratis en onafhankelijk, met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Hiervoor kunt u gratis terecht bij uw zorgkantoor of bij de onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE (telefoonnummer 0900 – 999 88 88) of van adviespunt Zorgbelang.

 

Hier vindt u de algemene voorwaarden voor zorg met verblijf en andere documenten ter informatie.