De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Waardse Senioren in Beweging

Vers van de pers: het nieuwe oktoberprogramma ‘Waardse Senioren in Beweging 2018’

 

De Pieter Raat Stichting, MET welzijn, Bibliotheek Kennemerwaard en Heerhugowaard Sport NV presenteren met trots voor het twaalfde achtereenvolgende jaar hun oktoberprogramma. Een uniek programma, dat speciaal voor alle Waardse Senioren is samengesteld.

 

Alle belangstellende senioren zijn welkom: gezond, actief, mobiel of met beperking. De maand staat boordevol leuke activiteiten en het uitgangspunt is “voor een ieder wat wils”. Veel organisaties en vrijwilligers zetten zich in om de maand tot een succes te maken. Ook jongeren van bijvoorbeeld het Johannes Bosco (onderdeel Trinitas College) en Horizon College zijn weer actief en zorgen voor spontane interacties tussen jong en oud tijdens een kookworkshop en heerlijke verwenmiddag voor de ouderen.

 

Het nieuwe programmaoverzicht is vanaf maandag 10 september op veel plekken in Heerhugowaard verkrijgbaar, o.a. op het gemeentehuis, de bibliotheek, woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Waard, Het Arboretum en buurthuizen. In het programma zitten wegens groot succes weer “gouwe ouwe”, maar er zijn ook nieuwe activiteiten zoals ‘Koken voor mannen’, ‘Bingo!’ en ‘Wereldwijd fietsen’ op een digitale spinningfiets op locatie woonzorgcentrum De Raatstede.

 

Op maandag 1 oktober om 15.00 uur wordt de oktobermaand vrolijk en muzikaal geopend door shantykoor ’t Staende Tuygh uit IJmuiden dat optreedt op locatie De Raatstede (Dolomiet 2). In hun gekleurde overalls brengen zij, in samenzang met de deelnemers, klassieke shantys en zeemansliederen ten gehore zoals ‘Ketelbinkie’, ‘De klokken van Arnemuiden’ en ‘Hoor je het ruizen der golven’.

 

Inschrijven voor de activiteiten kan dit jaar weer gezellig ‘ouderwets’ aan de balie op:

  • Vrijdag 14 september van 13.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard (Parelhof 1A).
  • Maandag 17 september van 13.30 tot 16.00 uur op locatie woonzorgcentrum De Raatstede (Dolomiet 2).

Tijdens de inschrijving ontvangen de deelnemers een lootje waarmee ze kans maken op een leuke prijs.

 

Een programmaboekje kunt u opvragen bij Maaike Calis (telefoon 072 576 72 00 of m.calis@dprs.nl). Ook kunt u het boekje downloaden op de website van één van de organiseren partijen. Inschrijven is verplicht, ook voor de gratis activiteiten. Geïnteresseerden moeten snel zijn, want vorig jaar waren veel activiteiten al snel volgeboekt. Aangeraden wordt om de Facebook pagina “Waardse Senioren in beweging” te volgen voor actuele nieuwsberichten.

 

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMABOEKJE VAN WAARDSE SENIOREN IN BEWEGING 2018 en het inschrijfformulier.