Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Thuiszorg Pieter Raat

Wilt u ook graag zo lang mogelijk in uw eigen woning, in uw vertrouwde buurt in Heerhugowaard blijven wonen? En kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld in de huishouding, bij uw persoonlijke verzorging, verpleging of bij de invulling van uw dagen? In Heerhugowaard kunt u rekenen op de professionele en persoonlijke huishoudelijke hulp, thuiszorg en welzijnsactiviteiten van Pieter Raat. Op een team van deskundige en bevlogen mensen, dat zich met hart en ziel inzet voor u! Wij zijn thuis in Heerhugowaard en helpen u zo comfortabel mogelijk ouder worden in uw eigen omgeving. 

 

Voor wie is Thuiszorg Pieter Raat?
Pieter Raat is er voor u als bewoner van het postcodegebied 1701, 1702, 1703 of 1704. Om u met een passend pakket van diensten en activiteiten in uw eigen omgeving te ondersteunen, zodat u comfortabel oud kunt worden en lang(er) zelfstandig kunt blijven wonen. Tegelijkertijd kijken we samen met u hoe u zo lang mogelijk de dingen zelf kunt blijven doen, met of zonder ondersteuning, met of zonder hulpmiddelen. Alhoewel Pieter Raat thuiszorg in de praktijk veelal aan senioren verleent, bestaat er geen leeftijdsgrens.

 

Wat biedt Thuiszorg Pieter Raat ?

Thuiszorg Pieter Raat biedt u de verpleging, verzorging en begeleiding die past bij u, uw wensen en mogelijkheden. Daarbij gaan we uit van uw eigen kracht: wat heeft u nodig om zo zelfstandig mogelijk te functioneren, uzelf te redden en te verzorgen? Dat is wat we met u en de mantelzorger die u ondersteunt in de zorg samen onderzoeken! Ons Thuiszorg- team is deskundig, ervaren en flexibel. In overleg met u zijn veel vormen van ondersteuning mogelijk. Denk aan:

 • Advies
  De wijkverpleegkundigen van Thuiszorg Pieter Raat denken graag met u mee als het gaat om zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk blijven wonen. Wat heeft u daarvoor nodig en wat kan Pieter Raat daarin betekenen? Wij geven advies, informatie en voorlichting over uw welzijn en gezondheid, over het gebruik van medicatie, verpleeg- en hulpmiddelen. Onze wijkverpleegkundige en de eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV’er) hebben een centrale rol. In overleg met u coördineren zij de zorg die u nodig heeft. Zij zijn op de hoogte van uw persoonlijke situatie, de EVV’er is uw contactpersoon voor het ziekenhuis, specialisten en huisarts.
 • Huishoudelijke hulp (thuisondersteuning)
  Een schoon en opgeruimd huis, dat wil iedereen graag! En als het even kan, doet u het zelf. Soms is dit door lichamelijke ongemakken of ziekte echter een flinke uitdaging. Onze medewerkers bieden huishoudelijke hulp. In overleg met u, kijken we wat u en/of uw naaste zelf kunt doen en welke hulp u nodig heeft. Zo zorgen we er samen voor dat uw huis netjes en schoon is!
 • Thuiszorg & Begeleiding
  Of u nu jong of ouder bent, het kan zo maar gebeuren dat u (gespecialiseerde) thuiszorg nodig heeft. Voor een korte of misschien voor een langere periode. Bijvoorbeeld omdat u plotseling ziek bent, herstelt van een operatie of een chronische aandoening of beperking heeft. We helpen u onder meer bij het wassen, aan- en uitrekken van kleding en steunkousen, het aanbrengen van incontinentiemateriaal en het tijdig innemen van medicatie. De wijkverpleegkundige bepaalt met u en eventueel uw mantelzorgers de zorg die u nodig heeft en wat wij u kunnen bieden.
 • Gespecialiseerde thuiszorg/ verpleging
  Pieter Raat biedt ook specialistische thuiszorg. Wij zijn vertrouwd met dementie in de thuissituatie en met complexere lichamelijke zorgvragen. Denk hierbij aan COPD, diabetes, oncologische zorg en wondverzorging, het plaatsen van infuuspompen en het toedienen van pijnbestrijding. Onze verpleegkundigen zijn ook deskundig als het gaat om stomazorg, katheteriseren en andere verpleegtechnische handelingen. Ook specialistische thuiszorg en palliatieve zorg kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Indien nodig worden andere professionals of onze gespecialiseerde wijkverpleegkundigen ingeschakeld.
 • Personenalarmering
  Met een alarmtoestel in uw huis en een halshanger of polsband met een bel, is hulp binnen handbereik. En dat 24 uur per dag, zeven dagen per week. Pieter Raat werkt voor de personenalarmering nauw samen met Zinnovators. Meer weten? https://zinnovators-pieterraat.nl/ 

Kosten
Thuiszorg Pieter Raat biedt u de verpleging, verzorging en begeleiding die past bij u en uw wensen en mogelijkheden. Onze persoonlijke verzorging en verpleging wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (ZvW) en de Wet Langdurige Zorg (WlZ). Persoonlijke verzorging komt niet ten laste van uw eigen risico.Voor zorg via de zorgverzekeringswet geldt geen eigen bijdrage. Voor zorg via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Langdurige zorg wordt een eigen bijdrage via het CAK (Centraal Administratie Kantoor) geregeld. De website van het CAK kunt u raadplegen als u meer wilt weten over uw eigen situatie en de eigen bijdrage die wettelijk gezien moeten worden voldaan.

 

Meer informatie?
Wilt u meer weten over (gespecialiseerde) thuiszorg van Pieter Raat? Bel dan tijden het telefonisch spreekuur met onze wijkverpleegkundigen (dinsdag tot en met donderdag van 12.00 tot 13.00 uur) via tel. 072 – 57 67 330 of mail naar wijkverpleegkundige@dprs.nl.

Wilt u meer weten over huishoudelijke hulp (thuisondersteuning) van Thuiszorg Pieter Raat? Bel dan met het Cliënten Service Bureau van Pieter Raat, maandag t/m vrijdag 09.00 tot 12.00 uur, tel. 072 – 57 67 276, of mail naar csb@dprs.nl.   Zij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.