Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Wijkcentrum het Arboretum

Andere senioren ontmoeten, samen sportief bezig zijn op uw eigen niveau, de krant lezen en met elkaar over de actualiteiten praten, met een paar anderen een middagje winkelen… Zo wil iedereen wel oud worden. Sommige senioren regelen het allemaal zelf tot op hoge leeftijd. Anderen hebben daar om verschillende redenen meer moeite mee of hebben niet de mensen om zich heen die hen daarin kunnen ondersteunen. Dan is het goed om te weten dat senioren bij wijkcentrum het Arboretum van maandag t/m donderdag terecht kunnen voor leuke (veel gratis) activiteiten!

 

Gratis activiteiten bij het Arboretum
Het Arboretum is een ontmoetingsplek voor iedereen uit Heerhugowaard. Er worden van maandag t/m donderdag activiteiten georganiseerd voor iedereen en de meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten dient u zich aan te melden, dit is terug te vinden op onze activiteitenprogramma’s die online zijn in te zien en gratis zijn af te halen op onze locaties het Arboretum, Hugo-Waard en De Raatstede.

 

Als vereenzaming dreigt…
In een individualistische samenleving als de onze, lopen mensen steeds meer het risico om op oudere leeftijd geïsoleerd te raken en te vereenzamen. Veel mensen op leeftijd komen de deur niet meer uit, zien nauwelijks meer andere mensen, zorgen misschien steeds minder goed voor zichzelf en komen letterlijk en figuurlijk minder in beweging. In die gevallen kunnen de activiteiten van Pieter Raat een oplossing zijn. Alle activiteiten vinden plaats met professionele ondersteuning op maat, door de medewerkers van Pieter Raat.

 

De kwaliteit van uw leven
In wijkcentrum het Arboretum kunt u gezellig bijpraten met de andere gasten of meedoen aan sportieve of creatieve activiteiten. Of wellicht gaat u met een paar mensen het winkelcentrum in… De activiteiten geven structuur aan uw dag en u heeft daarmee tegelijkertijd een leuke en gezellige daginvulling. Deelname aan de (veelal gratis) activiteiten helpt bovendien eventuele lichamelijke en geestelijke achteruitgang te verminderen en tegen te gaan. Op die manier kunt u vaak langer in uw eigen woning blijven wonen. Zo dragen de activiteiten van Pieter Raat voor veel senioren in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van hun leven.

 

Ontlasten van mantelzorgers
Sommige senioren redden zich goed dankzij de dagelijkse steun van een familielid of goede bekende. Dan is het van groot belang dat deze mantelzorger die ondersteuning zo lang mogelijk kan blijven bieden. Soms scheelt het al enorm om bijvoorbeeld één dag in de week te worden ontlast van de zorg. In die gevallen zijn de activiteiten van Pieter Raat een prachtige aanvulling op de al geboden ondersteuning!

 

Maaltijdvoorziening

Doet u doordeweeks mee aan activiteiten en bent u opzoek naar een maaltijdvoorziening? Dan wijzen wij u graag op de enkele mogelijkheden. Zo kunt u:

  • Een maaltijd bestellen via Tafeltje Dekje (deze wordt warm bij u op locatie afgeleverd in de middag, om direct te consumeren of koud afgeleverd in de middag, om ’s avonds zelf op te warmen);
  • Aanschuiven in de restaurants voor een warme maaltijd bij onze locaties Hugo-Waard (Gerard Douplantsoen 72), of De Raatstede (Dolomiet 2), van 12.30 tot 13.30 of vanaf 17.00 tot 18.00 uur;
  • Indien u deelneemt aan activiteiten in het Arboretum, zelf een lunch en/of maaltijd meenemen en consumeren.

 

Wijkcentrum het Arboretum
Tamarixplantsoen 1
1702 JA Heerhugowaard
Telefoon via centraal nummer 072- 576 72 00