Pieter Raat is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN

Hulp in het huishouden

Een schoon en opgeruimd huis, dát wil iedereen graag. En als het even kan, doet u het helemaal zelf. Maar soms staan lichamelijke klachten dit in de weg. En u kunt familie of buren niet om hulp vragen. Dan is het tijd om Pieter Raat te bellen! Met huishoudelijke hulp van Pieter Raat heeft u zo een schoon en opgeruimd huis. Dan houdt u energie over om te doen wat écht belangrijk is.

 

Wat houdt huishoudelijke hulp precies in?

Onder huishoudelijke hulp valt alles wat te maken heeft met huishoudelijk werk. Denkt u bijvoorbeeld aan stofzuigen en ramen lappen. Lukt dat u zelf niet (meer) óf zoekt u deze hulp voor iemand anders, bijvoorbeeld uw vader of moeder? Dan staan wij voor u klaar! Vertel ons wat u wilt en wij zorgen ervoor dat het werk naar tevredenheid wordt gedaan.

 

Wanneer kunt u huishoudelijke hulp aanvragen?

U kunt huishoudelijke hulp aanvragen als u niet meer in staat bent om zelf uw huishouden te doen. Daarnaast woont u zelfstandig en hebt geen huisgenoot of mantelzorger die in staat is het huishouden te verzorgen. Ook staat u ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie.

 

Aanmelden

Om hulp te ontvangen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij uw eigen gemeente. U kunt hiervoor terecht bij het zorgloket van de gemeente Heerhugowaard of u kunt uw aanvraag via de website van de gemeente doen.

 

Wat zijn de kosten voor huishoudelijke hulp

Voor de huishoudelijke hulp wordt een eigen bijdrage berekend, die afhankelijk is van uw inkomen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) zorgt voor de inning van de eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CAK. Hier kunt u direct uw eigen bijdrage berekenen.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met het Cliënten Service Bureau: 072 576 72 76.