De Pieter Raat Stichting is dé zorg- en dienstverlener voor senioren
WONEN - ZORG - WELZIJN
Tekstgrootte
A
A
A
Inloggen op Pieterplein

Werken en leren

Pieter Raat

Bij ons werk je in een enthousiast team, met leuke collega’s bij onze woonzorglocaties De Raatstede, Hugo-Waard, restaurant Het Arboretum en/of bij de senioren thuis. Elke dag zetten we ons met hart en ziel voor hen in, met professionele (thuis)zorg en ondersteuning, afwisselende activiteiten en heerlijke maaltijden. Leuk, uitdagend, dankbaar en ‘pittig’ werk. Heb jij hart voor onze senioren? Bekijk dan snel onze vacatures, solliciteer en/of kom bij ons langs voor meer informatie of een kennismaking. Zit jouw ideale vacature er niet tussen, maar kun jij met jouw achtergrond toch van waarde zijn voor onze organisatie? Stuur ons dan graag een opensollicitatie. Wij kijken naar je uit!

 

Vacatures

Voor onze kleinschalige organisatie met passie voor ouderenzorg zijn wij nog op zoek naar nieuwe collega’s. Wanneer je hier klikt, stellen onze collega’s zich aan jou voor en kun je meer informatie vinden over onze openstaande vacatures.

 

Leren

Wil je een beroepsopleiding volgen in de zorg? Dan biedt De Pieter Raat Stichting in samenwerking met het Regionaal Opleiding Centrum Horizon College, mogelijkheden voor de volgende opleidingen:

  • Verzorgende, niveau 3
  • Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 4
  • Facilitaire dienstverlener, niveau 2 en 4
  • Horeca assistent, niveau 1
  • Kok, niveau 2

 

Leerafdeling

In september 2013 zijn wij in samenwerking met het ROC Horizon College binnen woonzorgcentrum De Raatstede in Heerhugowaard gestart met een leerafdeling. Op een leerafdeling wordt het werk voor een deel door leerling-verzorgenden en verpleegkundigen van het ROC Horizon College gedaan die in het eerste, tweede of derde jaar van hun opleiding zitten. Zij krijgen op deze manier de kans hun beroep zoveel mogelijk in de dagelijkse praktijk te leren. De ervaring die ze hiermee opdoen, is onmisbaar om een goede verzorgende of verpleegkundige te kunnen worden. Ook leren de leerlingen om goed samen te werken en samen verantwoordelijkheid te dragen. De Pieter Raat Stichting vindt het belangrijk dat meer jonge mensen opgeleid worden in de zorg en verwacht met de leerafdeling op meer instroom van jonge medewerkers.

 

BOL en BBL
De Pieter Raat Stichting is een erkend leerbedrijf en biedt opleidingsmogelijkheden (stageplaatsen) via de beroepsopleidende leerweg (BOL) of voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

Kies je voor de beroepsopleidende leerweg (BOL) dan is het mogelijk dat door het Horizon College een stageplaats wordt toegewezen binnen een van de woonzorgcentra van De Pieter Raat Stichting. Je gaat een stageovereenkomst aan en ontvangt onder bepaalde voorwaarden een stagevergoeding.

Kies je voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) dan kom je na een selectieprocedure in dienst van De Pieter Raat Stichting en krijg je voor de duur van de opleiding een leer/arbeidsovereenkomst van gemiddeld 24 uur per week. Tijdens de opleiding ontvang je salaris.

Afhankelijk van jouw vooropleiding start je met een beroepsvoorbereidende periode van 13 weken. Tijdens deze periode ontvang je zakgeld. De Pieter Raat Stichting heeft BBL opleidingsplaatsen voor de opleiding verzorgende (drie jaar).

Wil je een indruk krijgen wat het werken binnen de zorg betekent, dan verwijzen wij je naar de deze website. Hier kun je een promotiefilmpje bekijken hoe het is om in de verpleeg- of verzorgingshuis te werken.

Als je meer informatie wilt over opleidingen binnen De Pieter Raat Stichting, neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Judith Keppel, telefoon 072 576 72 00